Promo
675

Hrvač Affan Smajić novi je stipendista Mozzarta: Ova podrška mi je veliki podstrek za dalje

Affan Smajić, 16-godišnji hrvač
Affan Smajić, 16-godišnji hrvač
On ima samo 16 godina, a već deceniju sportske karijere. Često zbunjuje sportske protivnike koji, zbog njegove fizička spremnosti i vještina na tatamiju na kojem se takmiči u kategoriji 110 kg, vjeruju da je stariji.

Njegovo ime je Affan Smajić, dolazi iz Sarajeva, a njegov sport je hrvanje. Iza njega su brojne medalje, a pred njim cilj da ispuni olimpijsku normu. Podršku na tom putu pružaće mu kompanija Mozzart čiji je novi stipendista.

Affan Smajić, 16-godišnji hrvač
Affan Smajić, 16-godišnji hrvač

"Stipendiranje kompanije Mozzart za mene je od izuzetnog značaja, s obzirom na to da se brojni mladi i perspektivni sportisti finansiraju sami, posebno kada je hrvanje u pitanju. Predstavlja mi veliko zadovoljstvo i podstrek za još bolji uspjeh kada neko prepozna i cijeni sportska zalaganja, a u mom slučaju je to kompanija Mozzart. Izuzetno sam ponosan što sam postao njihov stipendista", poručuje talentovani hrvač Affan Smajić.

Affan je hrvanje počeo da trenira sa samo šest godina. I već tada, mnogi su u njemu prepoznali veliki potencijal. To je ubrzo i opravdao osvajanjem prvih odličja. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojio je 38 zlatnih, 13 srebrnih i 11 bronzanih medalja. Pobjednički niz nastavio je sa još pet pehara za najuspješnijeg stranog i tri pehara na najboljeg domaćeg takmičara.

Affan Smajić, 16-godišnji hrvač
Affan Smajić, 16-godišnji hrvač

Njegova dostignuća prepoznali su u rodnom gradu, pa je proglašen za najperspektivnijeg sportistu Kantona Sarajevo 2016. i 2022. godine.

Ukazano povjerenje nastavlja da opravdava vrijednim treninzima na kojima se priprema za naredna takmičenja. Trenutno je fokusiran na međunarodne turnire na kojima će se takmičiti u sljedećih nekoliko mjeseci. S obzirom na to da je u kategoriji 110 kg, protivnici su ozbiljniji, pa su takve i pripreme.

Sportskih ambicija mu ne manjka, pa otkriva da u narednom periodu želi da ispuni olimpijsku normu i nastupi na jednim od predstojećih Olimpijskih igara, te što bolje predstavi našu zemlju.

Affan Smajić, 16-godišnji hrvač
Affan Smajić, 16-godišnji hrvač

Za sve buduće hrvače ima podsticajnu poruku.

"Hrvanje je najtrofejniji sport. Kroz hrvanje sam stekao veliki broj prijatelja, proveo divne momente u zemlji i inostranstvu. Hrvanje me je oblikovalo kao ličnost. Želim da poručim mladim sportistima i onima koji žele da se okušaju u hrvanju da se rad i disciplina uvijek isplate. Fokusirajte se na svoj sportski put i budite uporni", poručuje Affan.

A kompanija Mozzart biće i dalje uporna u pružanju podrške mladim talentima širom naše zemlje. Kroz mjesečno stipendiranje biće uz njih na putu do novih šampionskih titula.