Odigrane revijalne utakmice
0

Hokejaški klub Bosna proslavio 30. rođendan

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Hokejaški klub Bosna u nedjelju je proslavio 30. rođendan u povodu kojeg su u Olimpijskom centru Zetra odigrane revijalne hokejaške utakmice.

Posjetioci su imati priliku gledati najmlađe selekcije, kao i veterane koji su uz klub od njegovog nastanka. Među njima su se našli Brian Joket (Kanada), Zmago Berlec (Slovenija), Goran Grajdić (SAD), Srđan Mučibabić (Kanada) i drugi.

U HK Bosna, osnovanom 1980. godine, danas igra stotinjak igrača raspoređenih u nekoliko starosnih kategorija. Jedan od najvećih problema s kojima se klub susreće je nedostatak adekvatne ledene dvorane u kojoj bi hokejaši mogli trenirati i održavati takmičenja, saopćeno je iz HK Bosna.

"Iako Ledena dvorana Skenderija ima sve preduvjete za postavljanje leda, a novac koji je za to potreban (oko 300.000 KM) već postoji, još nije došlo do njenog vraćanja ledenim sportovima. Uprkos obećanjima i podršci od gradskih općina, Grada i Kantona Sarajevo, Ledena dvorana se i dalje koristi za druge namjene.

Stoga su brojni klizači i hokejaši u 'olimpijskom gradu' primorani da osam mjeseci godišnje obavljaju tzv. 'suhe treninge', ili da putuju u susjedne države kako bi produžili treninge na ledu", navodi se u saopćenju i podsjeća da je zbog toga rukovodstvo HK Bosna i Saveza hokeja na ledu BiH postiglo dogovor s predstavnicima Saveza hokeja na ledu Srbije da juniori do 16 godina nastupaju u ligaškom U16 takmičenju Hokej Saveza Srbije.