Cilj 3. jakosna grupa
515

Hokejaška reprezentacija BiH putuje u Abu Dhabi na kvalifikacijski turnir

Klix.ba
Seniorska reprezentacija BiH u hokeju na ledu u petak 29. marta putuje u Abu Dhabi (UAE) na kvalifikacijski turnir za ulazak u treću jakosnu grupu IIHF-a.

Naši reprezentativci se pripremaju za ovo prvenstvo još od oktobra mjeseca prošle godine i pripreme na ledu su se odvijale do današnjeg dana.

"Ova informacija je interesantna i bitna jer od kako naša zemlja učestvuje kontinuirano na svjetskoj hokejaškoj sceni, a još od 2015 godine, nikada nisu postojali uslovi da se pripreme održavaju na ledu do početka prvenstava koji su po kalendaru uglavnom krajem marta i početkom aprila mjeseca", saopćeno je iz HS BiH.

Nakon neuspjeha prošle godine na prvenstvu kvalifikacione grupe III koje je održano u Sarajevu, naša reprezentacija će pokušati izboriti plasman u treću jakosnu grupu na prvenstvu u Abu Dhabiju od 31. marta do 6. aprila. Uz dosta promjena u stručnom stabu i s velikim brojem novih imena u reprezentaciji za ovu godinu, novi selektor našeg odabranog tima Uroš Brestovac s pomoćnikom Kanađaninom Samuelom Le Follom je optimističan i spreman za ovaj izazov.

Selektor Brestovac i njegov pomoćnik Le Foll su odabrali 18 igrača i dva golmana i na prvenstvo putuju puni optimizma.

Hokej u našoj zemlji posljednjih nekoliko godina ide uzlaznom putanjom uz dosta uspjeha na klupskom nivou u mlađim selekcijama.

Rperezentacija BiH je sastavljena za ovu prvenstvo od sljedećih igrača: Dino Pašović, Amel Ćapin, Nermin Alić, Dubravko Posavec, Mirza Omer, Muamer Džamalija, Admir Pilav (A), Haris Mrkva, Tarik Ćatović, Samir Musić, Mirza Hadžić, Mirzet Hodžić(C), Muhamed Džinalić, Tarik Krehić, Emir Viđen, Ensar Ismailović, Ermin Hasović (A), Hamza Selmanović, Kenan Korjenić i Antony London.