sport
0

Hokej: "Vukovima" trofej Kupa Jaroslava Jandoureka

FENA
Hokejaši sarajevskih Vukova novi su osvajači Kupa Jaroslava Jandoureka.

Oni su sinoć u finalnom meču savladali Medvjede sa sigurnih 6:0 stigavši tako do prvog trofeja nacionalnog Kupa u svojoj historiji.

Ovo takmičenje, inače, nosi ime legendarnog trenera sarajevske Bosne u njenim najboljim danima. Bila je to dobra hokejaška predstava premda Vukovi nisu dozvolili bilo kakvu neizvjesnost. Poveli su golom Bayera, a do kraja drugog perioda vodstvo je povećao Ramić.

No, iscrpljeni Medvjedi u posljednjem periodu ostali su bez snage što je kvalitetniji i spremniji tim Vukova iskoristio postigavši do kraja još četiri pogotka (Mušić, Posavec, Ramić i Salvatti) za konačnih 6:0.

Pehar je u trajno vlasništvo primio kapiten starogradskog tima Dubravko Posavec, s priznanje mu je uručio predsjednik Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine Senad Zaimović.

Predstojeći vikend ponudiće nam finiš hokejaške sezone u našoj zemlji. Igrat će se utakmice finala doigravanja BH Union Banka lige između osvajača Kupa Vukova i Ajkule s Ilidže.

Finalna serija igrat će se na na dvije dobijene utakmice. Prvi susret na rasporedu je u petak od 22 sata, drugi meč igrat će se u subotu od 13 sati dok će se eventualna treća utakmica igrati u nedjelju od 21 sati.

Svi dvoboji na rasporedu su u dvorani Zetra, a ulaz je besplatan, saopćeno je iz Saveza hokeja na ledu BiH.