Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka cast. nikad ne odustaj od zivota
momak je inspiracija !
I kad mi kazu nasi sportati i komentatori da mi imamo lose uslove,pa treniraj ti na njivi i dobar ces biti a ne ko kod nas, sve kao neki sportisti a 10 % vremena sportu posvete i kazu enmamo mi uslove,da imamo drugacije bi bilo
Po meni nije korektno. Naravno, strašan je život bez nogu, ali nije ravnopravan prema drugim takmičarima. Metalne proteze, kao pomoćni subjekt, nisu dio ljudskog tijela i njihova jedina, primarna funkcija u svakodnevnici je da olakšaju život invalida. Uostalom, Oscar će se takmičiti i na Paraolimpijadi. Zašto dvostruki standardi, a sve ovo u cilju medijske pažnje.
ja sam brži,garant...
strahota, primjer......
pa nek stavi točkove da može i pobjediti i benzinski motor, na šta je spala ova olimpijada, ima brate paraolimpijada
FAZLIJA, OVO SU RUKE!!!
zaboravljas odbojkase drug moj ... nisi bas fer i u poziciji da to govoris , nije svaka osoba ista .
Ima jedna prednosta ali to se na njega odnosi a to je ta da ukupna potrosnja energije nad prosjecnim atleticarom je za 30 % manja, ipak to je zanemarivo na ukupni rezultat i nikako mu ne pomaze da ostvacri bolji rezultat nego sto ga moze inace ostvariti Zato on pred kraj trci kao na pocetku ne umara se skoro nikako ali mu to ne pomaze da trci brze jer ne moze fizicki da to podnese ( to je najbrze sto moze trcati )
Brvao MAJSTORE... ne kao neki u BiH okrznulo ih malo, pa malo stele kod doktora i komisija i 80 ili 90% invalidi i samo čekaju invalidninu...
Ne bi da zvučim surovo al nikada bez ovi proteza ne bi bio ovako brz da se razumijemo !!!!
al skonto sam sto pitas , da su npr puno duze od ljudske noge imo bi duzi korak i jacu silu pri pokretu , zbog toga i postoje norme... uglavnom svaka mu cast i dabogda medalju osvojio !
Dokazano nikakvu. Prošao je mnoge testve i da toga nije bilo ne bi ni nastupio na Olimpijadi.
mislim da ne , jer kolko sam uspio skontat ima neka dozvoljena duzina ovih bladeova , radi sigurnosti ostalih takmicara da nebi doslo da sudara i povreda isl... plus sto trosi dodatnu snagu na balans i koncentraciju.
svaka cast na borbi, nema sta.. malo mi je neugodno pitati, ali.. jel on kakvu prednost ostvaruje sa ovim protezama nad ostalim takmicarima!? jel zna neko..
Dan mi popravi! Živi i cijeni život!