U ponedjeljak sprovod
0

FOTO / Hiljade obožavatelja došlo se oprostiti od Joea Fraziera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Hiljade obožavatelja okupilo se u subotu u Philadelphiji kako bi odalo počast nedavno preminulom bivšem olimpijskom pobjedniku i bivšem svjetskom boksačkom prvaku u teškoj kategoriji Joeu Frazieru.

Uprkos velikoj hladnoći Frazierovi obožavatelji stajali su u redu ispred Wells Fargo Centera, doma NHL hokejaša Flyersa i NBA košarkaša 76ersa, kako bi se oprostili od legendarnog boksera čije se tijelo nalazilo u zatvorenom bijelom lijesu na kojem je stajao kaubojski šešir. Uz lijes postavljen je i Frazierov portret, kao i poster njegove prve borbe protiv Mohammada Alija iz 1971. godine.

Frazierov sprovod je u ponedjeljak, a očekuje se da će se prije posljednjeg ispraćaja u Wells Fargo Centeru od američkog boksera oprostiti 15-ak hiljada ljudi.

Foto: AP
Foto: AP
Podsjećamo, Frazier je preminuo u ponedjeljak u 68. godini života od posljedica raka jetre.

Na sprovodu u ponedjeljak bit će prisutna brojna velika imena iz svijeta boksa poput Mikea Tysona, Larry Holmesa i Georgea Foremana, jedinog boksera uz Alija koji je Fraziera pobijedio u profesionalnoj karijeri i koji je ujedno ponudio da "pokrije" dio troškova sprovoda.