sport
0

Haye ne želi boksati protiv Hopkinsa

Totalsport
David Haye (Foto: AP)
David Haye (Foto: AP)
Svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji po verziji WBA, Britanac David Haye, odbacio je u ponedjeljak mogućnost odbrane naslova protiv veterana Bernarda Hopkinsa.

Američki je 45-godišnjak u subotu u Las Vegasu pobijedio četiri godine mlađeg Roya Jonesa u borbi u kojoj se nije odlučivalo ni o kakvom naslovu. Hopkins je naknadno izrazio želju da se uskoro nađe u ringu s Hayeom koji je isti dan odbranio svoj naslov pobjedom protiv Johna Ruiza.

Britanac, međutim, nema namjeru pristati na takav prijedlog, i dalje radije gleda prema Vitaliju i Vladimiru Kličku, a ističe i kako postoji mogućnost da pruži priliku za revanš Nikolaju Valujevu kojeg je pobijedio lani.

"Bernard Hopkins je jedan od mojih uzora. Kad pogledam njegove mečeve unazad 20, 25 godina, jasno mi je da je uvijek bio veliki borac. Ali, sada ima 45 godina i čini mi se da samo želi zaraditi", kazao je 29-godišnji Haye za BBC.

O borbi protiv jednoga od braće Kličko koji drže preostala tri najcjenjenija naslova (Vladimir IBF i WBO, a Vitalij WBC), Haye je dodao: "Mislim da taj meč nije blizu u ovom trenutku. U idealnoj situaciji, može se dogoditi do kraja godine. Ali, kad god uđemo u ring, bit će to nevjerovatna borba."