David Haye
0

"Ako izgubim od Ruiza skrivat ću se godinu dana"

Totalsport
David Haye (Foto: AP)
David Haye (Foto: AP)
Britanski bokser David Haye (29) branit će u subotu po prvi put svoj naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBA verziji protiv Johna Ruiza, a uoči borbe ponovo je potvrdio svoj imidž velikog “lajavca”.

Haye je uvjeren kako u subotu neće imati težak posao protiv 38-godišnjeg Ruiza i da će zadržati svoj skoro savršen omjer u karijeri (23-1). Jedini je poraz Haye doživio 2004. od veterana Carla Thompsona.

"Tada sam imao izgovor za poraz jer sam bio još novak i morao sam poslije otputovati na Gran Canariju i biti sam jer nisam htio čuti bilo što na račun te borbe. Ako ne pobijedim Ruiza ponovit će se još jednom slična stvar i vjerovatno ću nestati na godinu dana kako bih to prebolio", rekao je Haye koji je u trenutku poraza od 40-godišnjeg Thomsona imao 23 godine.

"Protiv Thompsona mi je trebala izdržljivost, čvrstina i nisam bio niti fizički niti mentalno pripremljen. Sada je drugačije. Tada sam se i na treninzima ponašao kao pi.... Srce mi nije bilo na mjestu i tek kasnije sam dobio pravi pristup", objasnio je Britanac uoči borbe u MEN Areni u Manchesteru.