sport
107

"Hannover 96" uspostavio saradnju sa sarajevskom školom fudbala "Bambinosi"

Klix.ba
Predsjednica fondacije "Mostovi prijateljstva" Šeherzada Vakilzadeh uručila je danas u Sarajevu komplet dresova dječacima koji treniraju nogomet u školi fudbala "Bambinosi". Donaciju je poslao njemački prvoligaš "Hannover 96".

"U januaru prilikom posjete Sarajevu imala sam priliku vidjeti trening 'Bambinosa' i bila sam oduševljena. Djeca su jako simpatična, a posebno mi se svidio rad trenera i parola 'Bambinosa' kako od djece žele napraviti dobre ljude ali i sportiste ako bude sreće. Htjela sam dati svoj doprinos i po povratku u Njemačku razgovarala sam sa svojim prijateljima u 'Hannoveru 96' koji su poslali dva kompleta dresova za male fudbalere. Izuzetno sam sretna kad sam vidjela osmjeh na njihovim licima prilikom današnje posjete", kazala je Šeherzada Vakilzadeh.

Predsjednik kluba "Bambinos" Elmir Behlulović, inače bivši fudbaler Sarajeva, zahvalio se Šeherzada Vakilzadeh na ovoj izuzetno važnoj donaciji.

"Gest dobrih ljudi kao što je Šeherzada puno nam znači za dalji rad. Pored prvoklasnih dresova, posebno nam je drago da je Šeherzada, prepoznala kvalitet naše škole i vidjela kako izgleda jedan trening. Zamolili smo je da prenese našu zahvalnost i upravi 'Hanonvera 96' kojem ćemo se posebno zahvaliti pismenim putem", kaže Behlulović.

Šeherzada Vakilzadeh inače pomaže Bosni i Hercegovini još od 1992. godine kad je počela agresija na našu zemlju. Do sada je ova humanitarka i prijatelj BiH obezbijedila oko 75 miliona KM pomoći u raznim akcijama podržavajući rad bolnica, škola i drugih institucija od značaja za običan svijet. Izgradila je 2,560 kuća za povratnike, školovala 900 djece poginulih boraca te 160 studenata bez roditelja. Također obezbjedila je 280 hiljada raznih sadnica i 500 plastenika za poljoprivrednike te još mnogo toga.