Hannes Arch nakon Rovinja osvojio i Budimpeštu

Klix.ba
6.7.2015. u 16:39
0
1
Hannes Arch nakon Rovinja osvojio i Budimpeštu
0
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Mjesec dana nakon veličanstvene pobjede u Rovinju, austrijski pilotski as Hannes Arch ponovno se popeo na postolje, i to u prekrasnoj Budimpešti, čija je staza uključivala i prolazak ispod znamenitog Lančanog mosta. Hannes je iza sebe ostavio još uvijek vodećeg u ukupnom poretku – Paula Bonhommea i Čeha Martina Šonku te se uvjerljivo vratio u borbu za naslov prvaka Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva 2015.
Najbrži motosport svijeta, čiji su piloti nedavno svoje vještine demonstrirali i na rovinjskom nebu, proteklog je vikenda po šesti put u svojoj historiji posjetio Budimpeštu i unatoč velikim vrućinama, ispred prekrasne zgrade parlamenta hiljade gledatelja ostavio bez daha.

Iako je zakazao na treningu i kvalifikacijama, manevrima aviona iznad Dunava u finalnoj je utrci ipak zavladao Austrijanac Arch, koji je ovom pobjedom dokazao da itekako računa na naslov ovogodišnjeg svjetskog prvaka. Bonhomme je iza njega zaostao samo dvije stotinke, no i dalje je pet bodova u prednosti u ukupnom svjetskom poretku. Domaći junak Peter Besenyei u svom je novom avionu Edge 540 V3 izazvao pravi delirij u gledalištu, a završio je na sedmom mjestu.

"Stvari se odvijaju u najboljem mogućem smjeru za mene“, izjavio je uzbuđeni Arch, koji je svoju prvu pobjedu u prvenstvu i ostvario upravo u Budimpešti 2008., a ta pobjeda bila je uvertira u njegov prvi naslov svjetskog prvaka iste godine.

Najbolji svjetski piloti svoju borbu za naslov prvaka Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva nastavljaju 16. i 17. augusta u Velikoj Britaniji, gdje će ponovno nevjerojatnim brzinama do 370 kilometara/sat između 25 metara visokih pilona samo stotinke i sekunde odlučivati o tome ko će dobiti trofej.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: