|

Hamza Alić i Biljana Cvijanović bh. atletičari godine

Hamza Alić i Biljana Cvijanović bh. atletičari godine
0
F
FENA
22.1.2014. u 16:18
4
komentara
0

dijeljenja
Hamza Alić i Biljana Cvijanović bh. atletičari godine
Hamza Alić (AK Zenica) proglašen je najboljim bh. atletičarom u 2013. godini, dok je najbolja atletičarka Biljana Cvijanović (AK Doboj).
Upravni odbor Atletskog saveza Bosne i Hercegovine na svojoj prvoj ovogodišnjoj sjednici proglasio je najboljeg atletičara i atletičarku, najboljeg trenera, te najbolje klubove u 2013. godini, koja je ocijenjena kao najuspješnija u historiji bh. atletike.

Za najboljeg juniora i juniorku su izabrani Mesud Pezer (AK Zenica) i Emina Konjić (AK Doboj Istok). U kategoriji mlađih juniora i junirki nagrade su osvojili Bojan Stanišić (AK Pale) i Ivana Macanović (AK Banja Luka).

Najbolji trener u 2013. godini je Mehmed Skender (AK Zenica).

AK Borac je najbolji klub u ženskoj, dok je AK Zenica najbolji klub u muškoj konkurenciji.

Specijalna priznanja za izvanredne rezultate i izuzetan doprinos bh. atletici dobit će Amel Tuka, Dejan Mileusnić (AK Zenica), Gorana Cvijetić (AK Glasinac) i Tanja Marković (AK Rogatica).

Posebna zahvalnica bit će dodijeljena Mehmedu Sokoloviću, počasnom predsjedniku ASBiH i osnivaču Fondacije za stipendiranje perspektivnih atletičara u BiH.

Priznanja najboljim bit će uručena na redovnoj Skupštini ASBiH početkom aprila.

Na sjednici Upravnog odbora ASBiH usvojena su pravila i propozicije i Kalendar takmičenja za 2014. godinu, te određeni organizatori 17 prvenstvenih takmičenja iz ovog kalendara.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...