Emotivna reakcija
173

Halilhodžić zaplakao nakon pitanja o Sali: Bio je izvanredan, ovo je stravično

Piše: N. K.
Vahid Halilhodžić (Foto: Screenshot)
Vahid Halilhodžić (Foto: Screenshot)
Emotivna reakcija bh. trenera Vahida Halilhodižića nakon pitanja o potezu njegovog kluba Nantesa vezanog za odavanje počasti poginulom Emilianu Salu povlačenjem dresa s brojem 9 proširila se društvenim mrežama.

Halilhodžić se tokom dana pojavio pred novinarima na konferenciji za novinare, a onda je stiglo to preteško pitanje.

"Sala je nosio dres s brojem devet. I vi ste bili napadač, igrali ste na toj poziciji, nosili isti broj...", konstatovao je jedan od novinara.

Popularni Vaha je u tom trenutku podigao ruke kako bi sakrio suze i zaplakao, a kad se malo pribrao uspio je kratko odgovoriti.

"On je bio izvanredan broj 9, i ja sam bio devetka. O tome sam s njime često i pričao, dolazio mi je i sam. Znao je zahvaliti za savjet. I zato je sve ovo još stravičnije, jednostavno strašno", rekao je Halilhodžić.

Podsjetimo, Sala je bio u avionu tipa Piper Malibu koja se srušio iznad kanala La Manche 21. januara dok se vozio prema Cardiffu gdje je trebao nastaviti karijeru.

S njim je u avionu bio još samo pilot David Ibbotson, a jučer je iz olupine na dnu La Manchea izvučeno tijelo koje je identificirano kao Salino.