sport
29

Halilhodžić: Teletoviću želim brz oporavak i nastavak fantastičnog puta u NBA ligi

Piše: D. B.
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Bh. nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić trenutno je bez angažmana, zbog čega dobija veliki broj ponuda, kako nacionalnih saveza, tako i klubova. U kratkom razgovoru za portal Klix.ba je govorio o nastavku svoje karijere, kao i o bolesti svog Mostarca, bh. reprezentativca i člana Brooklyn Netsa Mirze Teletovića.

Halilhodžić je vijest o zdravstvenim problemima Teletovića pročitao u medijima. Poželio mu je brz oporavak i nastavak karijere.

"Baš mi je žao, iznenadila me vijest o Mirzinoj bolesti. Taj momak ne zaslužuje takve stvari. Želim mu puno hrabrosti i da što prije ozdravi. Nažalost, u životu dolazi do nezgoda i nepredviđenih situacija. Mirza mora ojačati svoj karakter i dobro se zaliječiti, jer je zdravlje najvažnije. Nakon toga će nastaviti svoj fantastični košarkaški put. Igrati u NBA ligi je privilegija koju je imao veoma mali broj ljudi iz ovih krajeva. Drago mi je što je Mirza uspio i želim mu brzo ozdravljenje", izjavio je Halilhodžić.

Bh. stručnjak je trenutno bez angažmana, ali bi se to moglo uskoro promijeniti.

"Imam nekih desetak ponuda, ali sam ovih dana u našim krajevima, tako da će ozbiljnijih razgovora biti tek kad se vratim u Francusku. Radi se o ponudama nacionalnih saveza i klubova iz različitih zemalja, ali zasad ne bih ništa otkrivao. Postoji mogućnost da ubrzo nađem novi angažman, ali neću previše žuriti. Poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu sam uzeo nešto što nisam dobro provjerio, pa sam se opekao. Ne želim ulaziti u projekte s kojim nisam dobro upoznat", jasan je bio Halilhodžić.