sport
0

Hadžiahmetović osvojila bronzu na stonoteniskom prvenstvu Balkana

FENA
Nakon što se ženska stonoteniska reprezentacija BiH do 21 godine okitila srebrenom medaljom na prvenstvu Balkana u Tirani, drugu medalju za BiH u konkrenciji mješovitih parova osvojila je najbolja bh. stonoteniserka Emina Hadžiahmetović.

Hadžiahmetović je u paru s crnogorskim stonoteniserom Irfanom Čekićem osvojila bronzanu medalju. Selektorica BiH Amela Hadžiahmetović - Mujezinović zadovoljna je rezultatima bh. stonotenisera.

"Prošle godine na seniorskom prvenstvu Balkana nismo osvojili nijednu medalju, tako da sam ovim rezultatima jako zadovoljna. Djevojke su bile nešto uspješnije od muškaraca koji su osvojili peto mjesto, što je također odličan rezultat. Na prvenstvu Balkana nastupaju neke od najboljih reprezentacija u stonom tenisu i nije uopšte lako postići dobar rezultat", izjavila je za Agenciju Fena Hadžiahmetović - Mujezinović.

Do kraja godine stonoteniska reprezentacija BiH neće imati ekipne nastupe, dok će pojedinačno Admir Duranspahić i Emina Hadžiahmetović predstavljati BiH na takmičenjima u Švedskoj i Finskoj, koja se boduju za nastup na olimpijadi u Rio de Janeiru 2016.