{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde dobilo najbolje pojedince i timove

S
5.7.2011. u 14:56
0
0
Goražde dobilo najbolje pojedince i timove
0
Prvi grad domaćin Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini je Goražde gdje se za učešće u Igrama prijavilo 950 djece. Osim dječaka i djevojčica iz Goražda u takmičenjima su im se pridružili i mališani iz Rogatice i Višegrada.
Na terenima "Prvi maj" počela su prva takmičenja u fudbalu, odbojci na pijesku, badmintonu i igri između dvije vatre, a gradska dvorana "Mirsad Hurić" bila je domaćin rukometašima, odbojkašima i košarkašima. Uspješnoj organizaciji Igara u Goraždu doprinijela je i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona na čelu sa premijerom Emirom Fraštom, te načelnik opštine Goražde Muhamed Ramović.

Alma Delizaimović, ministrica za obrazovanje, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona ovom prilikom je istakla: "Posebno nam je drago što je Goražde prvi grad Igara. Mi ćemo i iduće, a i svake slijedeće godine podržati organizaciju Sportskih igara mladih u našem kantonu."

Goražde je danas dobilo najbolje timove i pojedince koji će predstavljati svoju regiju na finalu u Sarajevu. Naravno, neki od njih se nadaju da će biti i dio međunarodnog takmičenja u Splitu.

U ime organizacionog odbora Sportskih igara mladih Ena Omeragić, PR Igara posebno se zahvalila svim stanovnicima Goražda na toploj dobrodošlici. "Nadamo se da će i u ostalim gradovima Igre proteći bez bilo kakvih problema, te da ćemo i dalje dobijati podršku kako djece, tako i njihovih roditelja.", istakla je Omeragić.

Sportske igre mladih ostaju u Goraždu 2 dana, a drugi grad Igara bit će Bihać i to od 12.07.2011. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: