Goraždani priredili doček Saninu Kanliću, petom karatisti svijeta

Piše: E. A./Klix.ba
16.11.2015. u 22:02
80
6
Goraždani priredili doček Saninu Kanliću, petom karatisti svijeta
80
1/10 Foto: Klix.ba
2/10 Foto: Klix.ba
3/10 Foto: Klix.ba
4/10 Foto: Klix.ba
5/10 Foto: Klix.ba
6/10 Foto: Klix.ba
7/10 Foto: Klix.ba
8/10 Foto: Klix.ba
9/10 Foto: Klix.ba
10/10 Foto: Klix.ba
Peti karatista svijeta Sanin Kanlić večeras je stigao u Goražde gdje su ga dočekale klupske kolege i prijatelji. Doček je organizovan u goraždanskoj gradskoj dvorani "Mirsad Hurić", a treneri, članice i članovi karate kluba "Holiday", te sugrađani pozdravili su ovacijama mladog šampiona.
"Bilo je teže nego ikada do sada jer je konkurencija na ovom prvenstvu bila vrhunska. U Džakarti su i uslovi za takmičenje bili posve drugačiji od drugih gradova u kojima sam nastupao, bilo je izuzetno sparno, a do Džakarte smo putovali više od 50 sati. Dao sam sve od sebe", kazao je Sanin.

Posebnu radost u druženju sa Saninom pokazali su najmlađi članovi KK "Holiday". Bila je ovo prilika da se predstave i mladi karatisti koji su učestvovali na petom prvenstvu Kantona Sarajevo za djecu, kadete, juniore i mlađe seniore (U-21) čiji je pridruženi član KK "Holiday".

Na ovom prvenstvu je učestvovalo 19 klubova, a goraždanski je klub u generalnom plasmanu zauzeo peto mjesto. KK Holiday je predstavljalo 46 mladih sportista i osvojili su 21 medalju i to četiri zlatne, 10 srebrnih i sedam bronzanih. Nastupio je veliki broj debitanata, čak su pojedini takmičari iz Goražda uspjeli osvojiti medalju na svom prvom takmičenju.


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: