Promo
38

Golmani i mlade nade Akademije Asmir Begović uz podršku Mozzarta ostvaruju snove

Akademija Asmir Begović
Akademija Asmir Begović
Akademija Asmir Begović postala je prava riznica golmanskih talenata, a i ovog ljeta su mlade nade krčile svoj put ka velikim terenima uz podršku kompanije Mozzart.

Više od 100 "čuvara mreže" vrijedno je radilo u Sarajevu, Janji i Zenici, a sa velike ljetnje turneje mnogi su krenuli ka još većim izazovima.

Sa Akademije poručuju da je ovo bila dobra prillika da svi učesnici pokažu sta znaju.

Akademija Asmir Begović
Akademija Asmir Begović

"Što se tiče Akademije, možemo reći da je ovo bilo najuspješnije ljeto, jer su naši članovi dobijali pozive klubova iz cijele BiH pa i regiona. Golmanka Iman Šljivo potpisala je novi ugovor sa ŽFK Despen Prilep, Edis Šehović je novi golman HNK Tomislav, Amar Sirćo se pridružio FK Slavija Lukavica, Ajdin Zilić je potpisao za FK Sloga Doboj, a Eldan Spahija je prešao u FK Velež U19", kaže Ibro Hodžić, direktor i glavni trener Akademije Asmir Begović.

Akademija Asmir Begović
Akademija Asmir Begović

Ni tu nije kraj liste, jer je Asad Agović postao golman Veleža U15, Ibrahim Zahirović će čuvati mrežu Akademije FK Sarajevo U15, dok je Ajdin Avdukić novi član HSK Zrinjski Mostar U15...

Na turneji je bilo i preko 20 trenera gostiju koju su radili na kampovima. Kompanija Mozzart je ponovo pružila veliku podršku mladim nadama koje žele da krenu Asmirovim stopama.

"Odavno smo prepoznali da se u Akademiji Begović radi na visokom nivou, a i ovog ljeta je stizalo mnogo lijepih vijesti sa kampa. Fantastično je što su talenti traženi širom zemlje, to je još jedna potvrda da zajedno idemo pravim putem", naglasila je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.