Kadetski fudbalski turnir
18

G-Drive Međunarodni fudbalski turnir ove godine okuplja 200 mladih fudbalera iz regionalnih kadetskih timova

Klix.ba
Gazprom benzinske stanice u BiH podržat će i ove godine, šesti put zaredom, G-Drive Međunarodni fudbalski turnir pod sloganom "Igraj fudbal, živi život" za mlade fudbalere do 17 godina na kojem će igrati 200 mladih fudbalera iz osam izuzetno jakih klubova za kadetski uzrast U-17: Crvena zvezda, Lokomotiva Zagreb, Vardar, Mura, MTK Budapest, Lokomotiv Plovdiv, kao i domaći klubovi Sarajevo i Željezničar.

Prisutnima se u ime organizatora turnira, Udruženja "Profesional", obratio Dejan Radović.

"Velika je čast biti domaćin turnira na kojem igraju odlične ekipe iz regiona i Evrope. Takmičenje je prijateljskog karaktera jer nam je cilj kao organizaciji da mladi igrači šire svoja poznanstva, stiču nove prijatelje, ruše barijere i uče se fer pleju, jednakosti i poštovanju. Turnir se igra u okviru programa Novogradski dani uz direktan prenos utakmica na kanalu Sport Klub", rekao je Radović.

Ovogodišnji ambasador turnira je Predrag Pašić, bivši fudbaler Sarajeva i njemačkog Štutgarta.

"Za daljnji razvoj fudbala u BiH, između ostalog, jako je važno organizovanje internacionalnih turnira i učestvovanje na njima. Igrajući, mladi igrači, kao i klubovi, treneri, mediji i gledaoci, stiču neophodno znanje i iskustvo", naveo je Pašić.

Program prvog dana turnira, 13. juni 2019., na Stadionu "Otoka" će se odvijati prema sljedećem rasporedu: - 11:00 sati - Sarajevo – Vardar, - 13:00 sati - Željezničar – Mura, - 15:00 sati – MTK Budapest – Lokomotiva Zagreb, i
  • 17:00 sati Crvena Zvezda – Lokomotiv Plovdiv.