{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Freerunner Benjamin Baković ponovo u akciji

10.4.2015. u 16:14
0
4
Freerunner Benjamin Baković ponovo u akciji
0
Zbog akrobacija je volio gledati filmove Jackiea Chena. Naravno, i mnoštvo drugih u kojima su ljudi više bili zraku nego na zemlji. Od malena je bio hiperaktivan, pa su parkour i freerunning dobrodošli da smiri strasti hiperaktivnosti i pretvori ih u nešto korisno. Tako je počela priča Benjamina Baković freerunnera iz Sarajeva kojem je ovaj sport pomogao da se izgradi fizički i psihički.
Ranije, kako je sam jednom pojasnio, bio je povučen i nije imao samopouzdanja, a parkour i freerunning su to promijenili te izgradili novog čovjeka od njega. Oprema? Jednostavan odgovor – ništa. Samo udobne patike, trenerka i majica“, kazao je Benjamin.

Freerunning je izvođenje akrobacija po urbanim mjestima, a cilj ovog sporta je biti stalno u pokretu, te da pokreti budu ‘tečni’. Skakanje po krovovima zgrada, preskakanje prepreka po urbanim mjestima, pa čak i preskakanje preko ljudi, samo su neke od akrobacija koje Baković izvodi.

Parkour je disciplina koja se razvila kroz vojne obuke. Ima za cilj brzo i učinkovito kretanje kroz okolinu, koristeći samo svoje tijelo. Začetnik parkoura je Francuz David Belle koji je svojim spektakularnom trikovima oduševio svijet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Ligu prvaka?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: