{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Freerunner Benjamin Baković ponovo u akciji

Klix.ba
10.4.2015. u 16:14
0
4
Freerunner Benjamin Baković ponovo u akciji
0
Zbog akrobacija je volio gledati filmove Jackiea Chena. Naravno, i mnoštvo drugih u kojima su ljudi više bili zraku nego na zemlji. Od malena je bio hiperaktivan, pa su parkour i freerunning dobrodošli da smiri strasti hiperaktivnosti i pretvori ih u nešto korisno. Tako je počela priča Benjamina Baković freerunnera iz Sarajeva kojem je ovaj sport pomogao da se izgradi fizički i psihički.
Ranije, kako je sam jednom pojasnio, bio je povučen i nije imao samopouzdanja, a parkour i freerunning su to promijenili te izgradili novog čovjeka od njega. Oprema? Jednostavan odgovor – ništa. Samo udobne patike, trenerka i majica“, kazao je Benjamin.

Freerunning je izvođenje akrobacija po urbanim mjestima, a cilj ovog sporta je biti stalno u pokretu, te da pokreti budu ‘tečni’. Skakanje po krovovima zgrada, preskakanje prepreka po urbanim mjestima, pa čak i preskakanje preko ljudi, samo su neke od akrobacija koje Baković izvodi.

Parkour je disciplina koja se razvila kroz vojne obuke. Ima za cilj brzo i učinkovito kretanje kroz okolinu, koristeći samo svoje tijelo. Začetnik parkoura je Francuz David Belle koji je svojim spektakularnom trikovima oduševio svijet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: