Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da je bilo prakticnije da su im zabranili da dolaze jer je ocito da se vole pozivat na tekovineFR Republike (socijala,prava,zastita zena,zastita djece,) al'kad nije po njihovom samo kukaju(islamofobija,rasizam itd),prijatelj mi je Arap maronit (krscanin)iz Libanona,jednostavno nemozes vjerovat kako jedan narod moze biti razlicit na osnovu vjere on je prije svega "covjek"!,ukrast,pomoc,popit al ti nikada nece moralizirati a ovi (majko moja)
Šta ste zapjenili, pa u Arabiji i drugim muslimanskim zemljama do prije dvije godine je hidžab bio zabranjen u većini sportova, tačnije žene nisu mogle prismrditi utakmicama, a kamoli učestvovati...
Demokratija, sloboda izbora?
cudno je to, kako pripadnici jedne vjere, konkretno muslimani u ovom slucaju, ne svi, vec pojedini, konstantno prigovaraju da je islamofobija u pitanju, ili toboznji strah od najbrze rastuce vjere, ali isto tako je njima (naravno) prihvatljivo, da sve strankinje moraju prekriti kosu kad dodju u neku arapsku zemlju....ja to postujem i neka je tako, ali postuj i ti to sto francuzi hoce...ovo napisano vrijedi i za katolike i pravoslavce i ostale, kad njima nesto nije po volji
Nije istina da se mora prekriti kosa kada ides u drugu zemlju. To se odnosi na bogomolje/dzamije u ovom slucaju. Imas mozda Iran i par zemalja, sto se odnosi na tradiciju, a ne na vjeru.
Demokratija , hidžab nije demokratija to je tako anti demokratski , ušljiva evropa drži pridike
Licno ne vidim smisao u Hidzabu a jos manje vidim smisao da se zabranjuje. Šta to nekom smeta ako neko nosli Hidzab. Recimo da se Francuzi boje da izgube identitet, što je i realnost za 50 godina. Jedini natalited je od pridoslica.
pa sta ce jadni to su im zadnji uzaludni koraci da se pokusaju boriti protiv najbrze rastuće religije na svijetu. i na kraju ce opet kiksati.
Cudna neka iva Francuska demokratija
Nema ni jednog razloga za ovo nego islamofobija. Svi njihovi argumenti mogu biti pobijeni od strane đetića u kindergartenu