Formula 1
0

VN Bahreina: Vettel slavio, Alonso tragičar, Lotusov tim najviše profitirao

Totalsport
Vettel s pobjedničkim peharom (Foto: AFP)
Vettel s pobjedničkim peharom (Foto: AFP)
Trostruki svjetski prvak Sebastian Vettel pobjednik je četvrte utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 - Velike nagrade Bahreina.

Bila je to jedna od najlakših pobjeda u karijeri za njemačkog vozača Red Bulla, a put do iste mu je olakšao kvar na bolidu (DRS) Fernanda Alonsa (Ferrari) već u devetom krugu. Alonsu je "otišao" DRS, te ga više nije mogao koristiti do kraja utrke. Stoga je utrku okončao na tek osmom mjestu te upisao svega četiri boda.

Vettel je odvezao rutinsku utrku do kraja, te u konačnici slavio ispred dva Lotusova bolida. Finac Kimi Räikkönen nastavio je nizati sjajne rezultate, te novim postoljem zadržao priključak za Nijemcem u utrci za naslov prvaka. Treba spomenuti da je Finac u utrku krenuo s tek devete pozicije.

Njegov timski kolega Romain Grosjean krenuo je u utrku s 11. mjesta, ali je na kraju kompletirao pobjedničko postolje. U završnim je krugovima pretekao Škota Paula di Restu te mu uskratio prvo postolje u karijeri.

Najbrži čovjek kvalifikacija, Nico Rosberg (Mercedes) mučio se od starta utrke pa ju je u konačnici završio na tek devetom mjestu. Spomenimo i da je Lewis Hamilton (Mercedes) završio kao peti, Sergio Perez (McLaren) šesti, Mark Webber (Red Bull) sedmi, te Jenson Button (McLaren) kao deseti.

U ukupnom poretku Vettel sada ima 10 bodova prednosti ispred Finca Räikkönena, dok je Hamilton treći s već 27 bodova manjka od Nijemca, a Alonso četvrti s okruglih 30 bodova zaostatka.

 Formula 1, VN Bahreina (4/19):

  1. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull)
  2. Kimi Räikköne (Fin / Lotus) +9,1
  3. Romain Grosjean (Fra / Lotus) +19,5
  4. Paul Di Resta (Ško / Force India) +21,7
  5. Lewis Hamilton (VB / Mercedes) +35,2
  6. Sergio Perez (Mek / McLaren) +35,9
  7. Mark Webber (Aus / Red Bull) +37,2
  8. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) + 37,5
  9. Nico Rosberg (Njem / Mercedes) +41,1
  10. Jenson Button (VB / McLaren) +46,6