Doček šampiona
0

Vettela u Heppenheimu dočekalo 10.000 ljudi

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Oko 10.000 ljudi okupilo se u Heppenheimu na dočeku novog šampiona Formule 1 Sebastiana Vettela.

Doček u rodnom mjestu mladog Nijemca, koje se nalazi oko 60 kilometara od Frankfurta, održan je tek nedjelju dana od finala sezone u Abu Dabiju, zbog brojnih obaveza koje je najmlađi šampion u istoriji imao u međuvremenu.

Odmah nakon osvajanja titule na stazi "Jas Marina" Vettel je otputovao u Austriju, u sjedište Red Bulla, a potom i u bazu tima u Milton Keynesu, u Velikoj Britaniji, da bi se potom vratio u Abu Dabi na testiranja.

Vettelovi navijači su još oko sedam ujutru počeli da se okupljaju u centru Heppenheima, a potom su ga pozdravili ovacijama kada se nekoliko sati kasnije pojavio pred njima.

"Sve ovo je nestvarno za mene. Izgleda da je moje lice krasilo naslovne strane svih novina u Njemačkoj. Još uvijek mi je teško da sve to prihvatim jer sam ja, na kraju dana, ipak jedan normalan momak“, rekao je Vettel.

Mladi Nijemac je u Heppenheimu otkrio i da mu jedan od rivala u borbi za titulu Fernando Alonso nije čestitao na tome što je postao šampion. Alonso je pred posljednju utrku sezone bio glavni favorit za titulu, ali je kroz cilj na stazi “Jas Marina” prošao kroz cilj kao sedmi, ispred drugog vozača Red Bulla Marca Webbera, koji mu je do Abu Dabija bio najveći konkurent.

Naredni šampionat Formule 1 startuje utrkom za Veliku nagradu Bahreina na stazi "Sakir" 13. marta.