Žele bolje rezultate
5

Vettel o problemima Ferrarija: Možemo puno bolje, timski duh je nevjerovatno moćan

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vozač Ferrarija Sebastian Vettel kazao je kako ovaj tim ima puno potencijala i da će on i njegove timske kolege u finišu sezone Formule 1 pokušati pokazati da zaslužuju puno bolju poziciju.

Ferrari je odlično počeo ovu sezonu, Vettel je dugo bio prvi vozač u generalnom poretku, ali u posljednjih nekoliko trka u potpunosti su zakazali i otvorili su put Lewisu Hamiltonu i Mercedesu ka pojedinačnoj i timskoj šampionskoj tituli.

Hamilton je nedavno kazao da mu nije jasno šta se desilo s Ferrarijem te je istakao da bi odgovor na to pitanje mogao dati Vettel, a prvi vozač Ferrarija ističe da on i njegov tim moraju gledati naprijed i da je duh tima u ovim teškim trenucima bio nevjerovatno moćan.

"Mislim da imamo veliki potencijal u ovom timu, posljednjih nekoliko nedjelja je bilo teško, a lično smatram da možemo biti bolje plasirani. Ipak, nismo i sigurno se to desilo s razlogom. Moramo gledati naprijed i iako je teško, duh tima je posljednjih sedmica nevjerovatno moćan. Momci su pozitivni i jaki", kazao je Vettel.

Dodao je da Ferrari ima puno potencijala i da će u narednim trkama dati sve od sebe da pokažu kako mogu puno bolje.

"Upravo takve stvari prave ovaj tim jakim i mislim da ćemo to ostati i u sljedećoj trci i u budućnosti. Imamo mnogo potencijala i moramo raditi i kopati još dublje. Hoćemo da pokažemo da možemo puno bolje od onoga što smo imali na posljednjih nekoliko trka", kazao je vozač Ferrarija.

Hamilton je trenutno prvi u generalnom poretku sa 331 osvojenim bodom, dok je Vettel na drugom mjestu sa 64 boda manje (264). Bottas je na trećem mjestu s 207 bodova, a četvrti je Räikkönen sa 196 bodova. U poretku timova, Mercedes je s 538 bodova na prvom mjestu, dok je Ferrari drugi sa 78 bodova manje.