Loši rezultati
4

Hamilton u nevjerici: Ne znam šta se desilo s Vettelom i Ferrarijem

Klix.ba
Hamilton, Bottas i Vettel (Foto: EPA-EFE)
Hamilton, Bottas i Vettel (Foto: EPA-EFE)
Vozač Mercedesa Lewis Hamilton iznenađen je katastrofalnim rezultatima Ferrarija u posljednje vrijeme te je rekao da nije očekivao ovakav pad prvog konkurenta za titulu prvaka.

Ferrari je odlično počeo sezonu, Vettel i Hamilton vodili su mrtvu trku za prvu poziciju u generalnom poretku, a neizvjesno je bilo i u borbi timova. Ipak, u posljednjih nekoliko trka Ferrari je u potpunosti zakazao i već sada se može reći da imaju minimalne šanse i za Vettelov i za timski povratak.

Iznenađen lošim rezultatima prvog konkurenta bio je i vozač Mercedesa Lewis Hamilton kojem nije jasno zbog čega je Ferrari tako naglo pao.

"Do sredine ove sezone, Ferrari je bio odličan i jak. U Monzi su imali dobar vikend, ali onda je po njih sve krenulo loše. Nisam očekivao da će ovako pasti i da će im boliti zakazati na taj način. Ne znam koji je uzrok toga i iskreno, nisam fokusiran na to, a možda bi Vettel imao odgovore na takva pitanja", smatra Hamilton.

Hamilton je trenutno prvi u generalnom poretku sa 331 osvojenim bodom, dok je Vettel na drugom mjestu sa 64 boda manje (264). Bottas je na trećem mjestu sa 207 bodova, a četvrti je Räikkönen sa 196 bodova. U poretku timova, Mercedes je sa 538 bodova na prvom mjestu, dok je Ferrari drugi sa 78 bodova manje.