Izgubio prvo mjesto
30

Vettel ljut i razočaran: Moraš biti slijep za ovu odluku, ovo nije fer

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Vozač Ferrarija Sebastian Vettel bio je vidno razočaran nakon što mu je oduzeta pobjeda na Velikoj nagradi Kanade te je rekao da takva odluka nije fer.
Vettel je od početka vozio odlično i gotovo sve vrijeme je bio vodeći, a u jednom direktnom duelu s Hamiltonom napravio je grešku izletivši sa staze te je prilikom povratka išao direktno prema Britancu, zbog čega je dobio kaznu od pet sekundi.

Upravo tih pet sekundi na kraju je i presudilo pobjednika, odnosno trijumf je otišao u ruke drugoplasiranog Lewisa Hamiltona kojem je to bio peti trijumf u sezoni.

Vettel je nakon trke bio vidno razočaran, a rekao je da ovakva odluka nije fer prema njemu.

"Moraš biti potpuno slijep da bi ovako odlučio. Kako neko može misliti da poslije prolaska preko trave vozač može imati kontrolu nad bolidom? Imao sam sreće što nisam udario u zid. Ovo je nepošten svijet i ova odluka nije fer. Mislim da sam rekao dovoljno, trebate pitati ljude šta misle", rekao je Vettel.

Nakon utrke, Vettel se nije želio pridružiti ostalim vozačima na podijumu i otišao je direktno u prostorije tima, ali je ipak promijenio svoju odluku i prilikom povratka zamijenio je obilježja za pozicije i ispred svog bolida stavio je broj 1.