Zadržao Hamiltona
45

Verstappen se replikom poklona vrijednog 150.000 eura našalio s timskim kolegom Perezom

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Novi svjetski prvak Formule 1 Max Verstappen "skupocjenim" poklonom, na šaljiv način se zahvalio meksičkom vozaču i timskom kolegi Sergiju Perezu na važnoj ulozi koju je imao u osvajanju njegove titule.

Svjetsko prvenstvo Formule 1 bilo je jedno od najuzbudljivijih u historiji, a sve je kulminiralo spektaklom na stazi Yas Marina (Abu Dhabi), kada je Verstappen u posljednjem krugu došao do šampionske titule.

U posljednjoj utrci Pérez je odigrao vrlo važnu ulogu i na neki način je pomogao Verstappenu da dođe do naslova. Pamti se da je Meksikanac maestralnom vožnjom na istrošenim gumama zadržao Hamiltona i omogućio Verstappenu da u samo jednom krugu smanjii zaostatak od osam sekundi u odnosu na Britanca.

U znak zahvalnosti Verstappen mu je poklonio minijaturnu Hondu NSX čija je stvarna vrijednost 150.000 eura. Iako mu je provobitno rekao da je u pitanju prava, popularni Checo je brzo shvatio da je to zapravo minijaturni model nakon čega su se obojica nasmijala.

Verstappen je tako prekinuo dominaciju Lewisa Hamiltona od četiri uzastopne titule i onemogućio je Britancu da ove godine postane najuspješniji vozač Formule 1 u historiji.