U tandemu s Vettelom
59

Sin Michaela Schumachera krenuo očevim stopama i potvrdio učešće na "Race of Champions"

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mick Schumacher, sin jednog od najvećih vozača u historiji Formule 1 Michaela, učestvovat će na utrci "Race of Champions" 19. i 20. januara u Meksiku u tandemu sa Sebastianom Vettelom.

Ovo će biti prva trka u okviru ovog događaja u kojoj će sin legendarnog vozača Formule 1 učestvovati, a njegov otac Michael bio je dugogodišnji učesnik ove manifestacije gdje je u tandemu upravo s Vettelom osvojio šest uzastopnih titula.

"Čast mi je što mogu učestvovati na takmičenju koje je moj otac toliko volio i gdje je u paru sa Vettelom bio veoma uspješan. Želim dati svoj maksimum kako bi bio što bolji u individualnom dijelu kako bih sa Sebastianom pokušao osvojiti ovo takmičenje", rekao je Mick.

Ovaj potez Schumacherovog sina izazvao je oduševljenje među ljubiteljima auto-moto sportova iz razloga što se Mick nikada nije oglasio po pitanju očeve nesreće i nikada nije davao izjave vezane za ono što mu se dogodilo.

Schumacher junior je sredinom oktobra postao novi europski prvak u formuli 3 osiguravši naslov prvaka utrku prije kraja sezone. S osvojenim naslovom u formuli 3, Mick Schumacher je osigurao posebnu superlicencu Međunarodne automobilističke federacije (FIA) koja će mu olakšati ulazak u formulu 1, što je njegov krajnji cilj.