Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao sto mozes vidjeti. ja se ne bavim problematikom McLarena vec Ferrarija. I sam mislim da McLaren je napravio revoluciju sa novim bolidom, te da ima jos mnogo neotkrivenog potencijala. A sto se tice Red Bull, nista ne moze da umanji genijalnost Adriana Neweya. Nemoj zaboraviti koji motor koristi Red Bull a koji McLaren te na kojem stupnju razvoja je Mercedesov KERS a na kojem Renaultov.
* RB je poboljsana verzija bolida iz 2010,poznat je mehanicarima i inzinjerima,omo sto se moglo \"iscijediti\" iz njega je manje-vise iscijedjeno. Mclaren je \"novi\" bolid,nije posteno ni testiran (odvozena 1 utrka,2 quali i par treninga),siguran sam da imaju vise prostora za napredak. Vidio si face u RB nakon sto je Button u quali 2 vozio najbrze vrijeme. A i komentatori njemackog RTL koji trkaju na Vettela su se poceli tjesit da RB mozda opet ne koristi KERS
Ne bih se bas slozio.RB je jos uvijek malo bolji od Mclarena ali ce se to vjerovatno ubrzo promijeniti. modelu,poboljsana verzija recimo. Mclaren je krenuo novim konceptom,na preseason testiranjima su bili katastrofa,u Australiju su donijeli nove dijelove i s njima pronasli vise od 1 sec. Takav Mclaren,koji fakticki ima 1 utrku i 2 kvalifikacije iza sebe je minimalno sporiji od RB,a siguran sam da imaju vise prostora za napredak,kao sto rekoh,rijec je o novom bolidu. Pored toga Hamilton je bolji racer od Vettela
Dok god je Adrian Newey u Red Rullu niko im ne moze da parira. Kao vjecni tifozi jako sam razocaran u Ferrari ove ali i prosle sezone... Imati najveci budzet u F1 i opet kasniti 1sek za McLarenom i Red Bullom je sramota za njih. Stefano ce da unisti ferrari, a za dvije-tri godine ce spasti na nivo nekadasnjih legendi Williamsa, koji su u 90tim bili neprikosnoveni u F1 a pogledajte ih sada. Inace, tada je glavni konstrukotor u Williamsu bio niko drugi do Adrian Newey.