Formula 1
0

Schumacher: Na treningu možete mnogo naučiti

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dok većina vozača slobodnim treninzima za VN Južne Koreje, koji su se vozili danas po kišnom vremenu, ne pridaje mnogo pažnje sedmerostruki svjetski prvak kaže da tu mogu mnogo naučiti.

Slobodni treninzi na stazi Korea International Circuit voženi su po mokroj stazi uz obilnu kišu (bar na prvom i polovini drugog treninga) a putanja bolida se počela sušiti tek pri kraju drugog kvalifikacijskog treninga. Na prvom treningu na jako mokroj stazi najbolje vrijeme je postigao "kišni čovjek" Michael Schumacher u Mercedesovom bolidu i dok ostali vozači smatraju da rezultati treninga neće biti od velikog značaja za ostatak vikenda kada se očekuje suho vrijeme, Michael smatra da će baš to pomoći njegovoj ekipi da ostvari što bolje rezultate na nedjeljnoj utrci.

"Danas je bio jedan od onih "petaka" kada se pripremate za utrku iako znate da će uslovi na stazi u nedjelju biti potpuno različiti. Tokom oba treninga bilo je previše kiše da bi koristili gume za suho dok je prognoza za nastavak vikenda da će biti suha staza. Međutim, i u takvim uvjetima možete mnogo naučiti o ponašanju bolida na stazi što smo mi danas i činili. Sada moramo proučiti podatke koje smo sakupili i pripremiti se za ostatak vikenda najbolje što možemo", izjavio je Nijemac.