Pole-position u Kini
0

Rosberg: Odvezao sam savršeni krug

Totalsport
Nico Rosberg (Foto: AFP)
Nico Rosberg (Foto: AFP)
Nico Rosberg, njemački pilot Mercedesa, opisao je osvajanje svog premijernog pole-positiona u 111. pokušaju u F1 karijeri "fantastičnim".

Rosberg je u službenom kvalifikacijskom treningu odvezao krug u vremenu 1:35.121, što je bilo više od pola sekunde brže od prvog pratitelja (Hamilton), a ujedno je tako Mercedesu kao ekipi donio prvi pole-position otkako je Juan Manuel Fangio 1955. godine osvojio najbolje startno mjesto na Velikoj nagradi Italije.

"Vozio sam zaista dobro i bio je to poseban osjećaj. Sada se očito veselim činjenici da startam prvi, kao i samoj utrci. Staza se hladila, temperatura je padala, pa su stražnje gume počele bolje funkcionisati. Promijenili smo postavke uoči posljednje kvalifikacijske runde i odvezao sam savršen krug", rekao je Rosberg, kojem će društvo u prvom startnom redu činiti momčadski kolega Michael Schumacher zahvaljujući Hamiltonovoj kazni.

"Sjajan je to osjećaj, odvesti ovako dobar krug i to pokazuje da kao ekipa idemo prema naprijed. U utrkama još nismo na nivou, ali doći ćemo ondje. Ne možemo napraviti velike skokove u nekoliko sedmica, trebat će neko vrijeme, ali stići ćemo".

Upitan je na kraju Rosberg i za procjenu sutrašnje utrke.

"Teško je znati koliko ćemo dobro sutra proći, stoga pričekajmo i vidimo kako će biti".