Formula 1
0

Prekinuta Velika nagrada Brazila: Raikkonen se slupao na startno-ciljnom pravcu

Piše: E. B.
Velika nagrada Brazila na autodromu "Jose Carlos Pace" u Sao Paolu je prekinuta nakon što se Kimi Raikkonen slupao na startno-ciljnom pravcu.

Utrka je počela nakon sedam prvih krugova koji su voženi iza sigurnosnog vozila zbog jake kiše koja je prijetila da se utrka skroz odgodi, a potom je sigurnosno vozilo ponovo bilo na stazi između 14. i 20. kruga.

Odmah po nastavku utrke Kimi Raikkonen se u svom Ferrariju na startno-ciljnom pravcu slupao i srećom nije bilo većih posljedica, ali je utrka odmah prekinuta.

Max Verstappen, koji se vozio odmah iza Finca ga je jedva izbjegao, a Nico Hulkenberg je svojim prednjim dijelom bolida pokupio otpalo prednje krilce slupanog Ferrarija.

Pitanje je da li će utrka biti nastavljena, a ukoliko se nastavi, morat će se završiti do 21 sat po našem vremenu.

Ukoliko bude nastavka utrke, još 33 kruga su potrebna kako bi se odvozilo 75% utrke i kako bi rezultati koji su u tom trenutku postali važeći.

Ukoliko se utrka prekine, dodjelivat će se polovina "regularnih" bodova - Hamilton će dobiti 12,5, a Rosberg 9. To bi značilo da bi u ukupnom poretku Rosberg imao 358, a Hamilton 342,5 boda pred posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju.