Formula 1
0

Otpala matica kriva za Vettelovo ispadanje

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najveći pehist dosadašnjeg dijela sezone u Formuli 1 bez dvojbe je Sebastian Vettel. Nijemac je u obje ovogodišnje utrke startao prvi, velikim je dijelom držao i vodstvo, ali su mu plasman na koncu kompromitirali problemi s bolidom.

U Bahrainu je zbog problema sa svjećicom motora završio tek na četvrtom mjestu, ali time još i može biti zadovoljan u usporedbi s nedjeljnom utrkom u Australiji.

U Melbourne Parku je Red Bullov vozač, naime, završio u šljunku u 26. krugu utrke, u trenucima kad je imao sigurno vodstvo ispred Jensona Buttona koji je to iskoristio za prvu pobjedu u bolidu McLarena.

U početku je Vettel tvrdio da je izletio zbog problema s kočnicama, ali pregled bolida nakon utrke je potvrdio drugačiji uzrok. Krivac za ispadanje je tako bila matica koja je ispala s prednjeg lijevog točka, što je ponašanje bolida prilikom kočenja učinilo potpuno nepredvidivim i u konačnici izbacilo Vettela sa staze.

Glavnom inženjeru Red Bulla Ianu Morganu, dizajneru Adrianu Neweyju i šefu tima Christianu Horneru trebalo je samo 15 minuta da bi otkrili problem.

"Tokom 6.000 kilometara testitranja ništa se slično nije dogodilo", kazao je ljutiti Horner, a Vettel je dodao:

"Ovo je vrlo uznemirujuće. U Maleziju sam mogao otputovati s 50 bodova."