Formula 1
6

Novi detalji: Schumacher stradao pokušavajući pomoći prijatelju

Totalsport
Schumacherovi fanovi ispred bolnice u Grenobleu (Foto: AFP)
Schumacherovi fanovi ispred bolnice u Grenobleu (Foto: AFP)
Stanje Michaela Schumachera, sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1, i dalje je kritično, ali pozitivnije nego prije 24 sata.

Liječnici bolnice u Grenobleu i dalje se bore za život jednog od najboljih vozača Formule 1 u historiji koji se i dalje nalazi u komi i sa opasnim povredama glave.

Ipak, zdravstveno stanje Schumachera se lagano popravlja što daje liječnicima, a i svima ostalima, nadu da bi Nijemac mogao izbjeći ono najgore.

Inače, tokom posljednjeg dana 2013. godine Schumacherova glasnogovornica je pred javnost iznijela neke nove detalje koji su vezani za trenutak nesreće.

Naime, Michael Schumacher nije skijao samo sa sinom, kako je rečeno u prvi mah, već su s njima u društvu navodno bili i Michaelovi prijatelji.

Schumacher je jednom od njih pokušao pomoći, te je između dvije staze upao u duboki snijeg. Ulazeći u zavoj je udario u jedan kamen koji ga je bacio na drugi, na koji je Schumacher udario glavom.

Navodno niti brzina nije bila onoliko velika kako se govorilo u prvi trenutak (između 60 i 100 kilometara na sat), već bitno manja.