{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Mick posjetio muzej u čast oca Michaela: Nekada je teško biti sin Schumachera

Klix.ba
1.2.2019. u 16:46
48
12
Mick posjetio muzej u čast oca Michaela: Nekada je teško biti sin Schumachera
48
Mick posjetio muzej u čast oca Michaela: Nekada je teško biti sin Schumachera
Mick Schumacher, sin legendarnog vozača i prvaka Formule 1 Michaela, posjetio je muzej u Italiji koji je napravljen u čast njegovog oca te je tom prilikom rekao da je njegov otac u najboljim mogućim rukama i da se čini sve kako bi mu se pomoglo.
Ferrari je izložbu napravio početkom 2019. godine u čast 50. rođendana Michaela Schumachera, a iz ovog tima su istakli da on ima posebno mjesto u njihovoj historiji.

"Michael ima posebno mjesto u historiji Ferrarija. Muzej je uređen fotografijama iz nezaboravnih godina koje je sedmerostruki prvak dao našem timu", rekli su iz Ferrarija.

Od Schumacherove teške nesreće na skijanju u Francuskoj prošlo je već šest godina, a informacije o njegovom stanju do dan danas se čuvaju u strogoj tajnosti. Podsjećamo, on je u jednom trenutku otišao izvan staze, zapeo je za jedan kamen koji ga je odbacio deset metara i zrak i doživio je teške povrede opasne po život.

Sin ovog legendarnog vozača Mick rekao je da je njegov otac u najboljim mogućim rukama.

"Budite sigurni da je u najboljim mogućim rukama i da činimo sve što je moguće da mu pomognemo", rekao je Mick.On će se ove godine takmičiti kao vozač u Formuli 2, a želja mu je da jednog dana nađe svoje mjesto u Formuli 1.

"Ponosan sam što sam sin najvećeg vozača u historiji Formule 1. Da, to ponekad zna biti teško, postoje dobre i loše strane toga što sam Schumacher, ali podrška iz čitavog svijeta nikada ne može biti loša stvar. Zahvalan sam svima zbog toga", rekao je Mick.

Za kraj, on je rekao da su trke normalna stvar u čitavoj porodici i da je kao mali uživao na trkama kartinga."Utrkivanje je u mojoj porodici normalna stvar, a kao mali sam najviše volio voziti karting s ocem. Sjećam se da me jednom pitao hoće li mi ovo biti hobi ili želim postati profesionalac, a odmah sam mu rekao da se želim ozbiljno takmičiti. Nikada se nisam želio baviti nečim drugim. Svako mora vidjeti šta je najbolje za njega, a ja želim da imam dovoljno vremena kako bi se razvio na najbolji mogući način", završio je Mick.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: