Formula 1
12

Marchionne: Srce mi se slama dok gledam kako se Ferrari pati

Klix.ba
Sergio Marchionne (Foto: EPA)
Sergio Marchionne (Foto: EPA)
Predsjednik Ferrarija Sergio Marchione je rekao da mu se "srce slama" dok gleda ako se njegov tim trenutno "pati" u Formuli 1, ali je siguran da će se situacija popraviti.

Tim iz Maranella je imao frustrirajući start nove sezone te je doživio različite incidente i probleme s pouzdanošću, tako da nije uspio kapitalizovati brzinu svog bolida.

Stvari se nisu popravile ni na utrci za Veliku nagradu Rusije, gdje je Sebastian Vettel bio prisiljen da ranije završi utrku zbog dvostrukog sudara s rivalom Danillom Kvyatom iz Red Bulla,

Govoreći u Torinu na prezentaciji novog Fiatovog modela Tipo, Marchionne je rekao da je veoma nesretan zbog onog što se dogodilo Ferrariju u ovoj sezoni Formule 1.

"Moramo smanjiti zaostatak brzinom svjetlosti. Navikao sam gledati Ferrari u situaciji u kojoj je bio kada je za nas vozio Michael Schumacher, tako da mi slama srce to što se ekipa toliko pati. U nedjelju smo imali loš dan, imamo još mnogo posla, ali i samopouzdanja. Vjerujemo da ćemo uspjeti", izjavio je Marchionne za talijanske medije.