Približava se Nijemcu
14

Lewis Hamilton sustiže rekord koji drži Michael Schumacher

D. B.
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Britanskom vozaču Formule 1 Lewisu Hamiltonu nedostaje još 12 pobjeda da dostigne rekord legendarnog Michaela Schumachera koji se odnosi na broj pobjeda.

Hamilton će ovog vikenda u utrci za Veliku nagradu Austrije jurišati na svoju 80. pobjedu, a Schumacher na kontu ima ukupno 91 pobjedu. Taj rekord je postavio još 2006. godine te se dugo smatrao neoborivim, no Hamilton je blizu obaranja dva prestižna rekorda.

Petostruki prvak Formule 1 je pobijedio na šest od osam ovosezonskih utrka, a ukupno 14 u posljednjih 19 uključujući one iz prošle sezone. To je ujedno i njegov najbolji niz u karijeri.

Hamilton u Austriji traži svoju 80. pobjedu, ali je na Red Bull Ringu dosad pobijedio samo jednom u pet pokušaja. Prošle godine je 34-godišnji Britanac odustao zbog kvara na bolidu.

Na trećem mjestu po broju pobjeda je Sebastian Vettel, koji je upisao ukupno 52. Jednu manje i Alain Prost, a u top 5 je i legandarni Ayrton Sena s 41 pobjedom.

S obzirom da zaostaje 12 pobjeda za Schumacherom, Hamilton ga može dostići, jer je do kraja sezone ostalo još 13 utrka.

Ako bi Hamilton ove godine postao svjetski prvak, to bi mu bila šesta titula, dok Schumacher ima sedam titula. Hamiltonov ugovor s Mercedesom ističe krajem 2020. godine, ali je on najavio da bi se mogao nastaviti utrkivati iako ima 34 godine.