Formula 1
0

Konačno žena u Formuli 1?

Totalsport
Maria de Villota
Maria de Villota
Tridesetjednogodišnja Španjolka, Maria de Villota, nakon testiranja za Renault u augustu, kaže da "postoje realne šanse" da ona bude za volanom bolida u idućoj sezoni.

Nakon Giovanne Amati koja je 1992. ušla u Formulu 1, u ekipu Brabhama, te njene četiri prethodnice, od kojih je jedino Lella Lombardi osvojila pola boda u Svjetskom prvenstvu Formule 1, Maria bi mogla biti slijedeća žena u kokpitu bolida Formule 1.

Španjolka, inače kći bivšeg vozača Formule 1, Emilia de Villote, koja je posljednju sezonu vozila za Formula Audi Palmer u Superleague Formula prvenstvu 2009. godine, ovog ljeta je testirala bolid Renaulta. Mlada Španjolka je izjavila kako je "bliže" osiguravanju svog cilja da uđe u neku od ekipa u Formuli 1:

"Prva testiranja koja smo odradili u augustu prošla su vrlo dobro i to je povećalo mogućnosti mog dolaska u Formulu 1. Imam poštovanja prema vozačima u Formuli 1, ali ne vidim razlog zašto bi takva borba bila neravnopravna. Znam da moram ojačati fizički, ali kao atleta i vozač osjećam da uz potrebne treninge i sa malo više iskustva mogu biti vrlo dobra", izjavila je Maria de Villota.