Deset godina od nesreće
0

Jeziva izjava Schumacherovog bliskog prijatelja o njegovom stanju rastužila fanove

H. H.
Michael Schumacher nije viđen u javnosti već deceniju (Foto: Twitter)
Michael Schumacher nije viđen u javnosti već deceniju (Foto: Twitter)
Prošlo je deset godina otkako je Michael Schumacher zadobio povrede opasne po život u skijaškoj nesreći, a najnovije informacije o najvećem vozaču Formule 1 svih vremena ne obećavaju mnogo.

Bliski prijatelj Roger Benoit rekao je da je Schumacherov "slučaj beznadežan", navodi Daily Mail, koji se poziva na Benoitov intervju ove sedmice za švicarski list Blick.

Benoit je u pomenutom intervjuu, kada je upitan za konkretnu informaciju o Schumacherovom stanju, dao jezivu izjavu koja je rastužila sve njegove fanove:

"Na ovo pitanje postoji samo jedan odgovor, a to je ono što je njegov sin Mick rekao u jednom od svojih rijetkih intervjua, kada je rekao 'sve bih dao da razgovaram s tatom'. Ova rečenica govori sve o tome kako je njegov otac već više od 3.500 dana. To je slučaj bez nade", rekao je Benoit, Schumacherov prijatelj i novinar koji niz godina prati Formulu 1.

Podsjetimo, sedmerostruki svjetski prvak je stradao 29. decembra 2013. na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu.

Iako je nosio skijašku kacigu, doživio je teške povrede glave i prebačen je u bolnicu u Grenobleu gdje je podvrgnut operacijama i stavljen u induciranu komu.

U ovih gotovo 10 godina bezbroj je bilo špekulacija vezanih za zdravstveno stanje legendarnog Nijemca, ali mnoge su u vrlo kratkom roku demantirane od strane njegove porodice i menadžerice.