{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Haos u Bahreinu: Ecclestone za sada ne otkazuje utrku

T
Totalsport
15.2.2012. u 16:51
0
4
Haos u Bahreinu: Ecclestone za sada ne otkazuje utrku
0
Haos u Bahreinu: Ecclestone za sada ne otkazuje utrku
Bernie Ecclestone
Prema izvještajima udruženja za ljudska prava, demonstrante koji u Bahreinu obilježavaju godišnjicu lanjskog pokušaja promjene vlasti vojska na ulicama premlaćuje i masovno privodi.
Oklopna vozila nakon godinu dana ponovo su na ulicama Bahreina, a vojska i policija uhapsile su brojne aktiviste i demonstrante koji su na godišnjicu prošlogodišnjih demonstracija pokušali utjecati na promjenu vlasti uz zemlji.

Maryam Al-Khawaja iz Bahreinskog centra za ljudska prava pozvala je vodstvo Formule 1 da zbog novih nečovječnih postupaka vlade ponovo otkaže utrku zakazanu za 20. do 22. aprila.

"Vlasti su prošle godine obećale promjene, međutim ništa se nije dogodilo jer vlada nema niti namjeru pokrenuti stvari na bolje. A tortura na ulici se nastavila. Vlada u inozemstvo šalje idilične slike, a jučer su oklopna vozila ušla u centar rezidencijalnog dijela grada kao i lani. Čula sam da su demonstranti bacani s krovova, da su im lomljene noge. To su sve razlozi zbog kojih bi utrka morala biti otkazana, a jedino to bi bila snažna poruka vlastodršcima", izjavila je Al-Khawaja.

Međutim, vodeći čovjek svjetskog prvenstva Formule 1 Bernie Ecclestone smatra da se ništa strašno ne događa.

"Očekivao sam probleme na godišnjicu lanjskih događaja, ali po mom saznanju samo je jedna grupa mladih nasrnula na policiju. Mislim da se ništa strašno ne događa i da se naše stajalište po pitanju održavanja utrke ne mijenja. Ako mi bahreinska vlada kaže da se nećemo osjećati sigurno i da utrku treba otkazati, onda ćemo to i učiniti. Tako je bilo prošle godine", poručio je Ecclestone.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: