Formula 1
3

Ecclestone: Velika nagrada Bahreina će biti održana

FENA
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
Utrka za Veliku nagradu Bahreina, koja je na rasporedu 22. aprila, bit će održana osim ako drugačije ne odluče lokalni zvaničnici, izjavio je prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone.

"Utrka je u kalendaru. Jedini koji mogu da urade nešto povodom toga su lokalni zvaničnici, koji mogu da zatraže da se utrka izbriše iz kalendara. Dok se to ne dogodi, ona će biti u kalendaru", kazao je Ecclestone.

Organizatori, koji su prošle godine morali da odgode utrku na stazi "Sakhir" zbog nemira u zemlji, ustrajavaju u tvrdnji da je ove godine situacija sigurna, uprkos sektaškim podjelama i nastavku nasilja na ulicama.

Oni su osudili "raspirivanje straha" i "širenje dezinformacija" o situaciji.

John Yates, bivši pomoćnik komesara londonske policije koji je bio angažiran u timu za nadzor reforme policije u Bahreinu, izjavio je da se često osjećao sigurnije u toj zemlji nego u Londonu.

Osamdesetjednogodišnji Ecclestone odbacio je navode da je predstavnik jedne F1 ekipe za "Guardian" izjavio da se svi timovi nadaju odgađanju utrke, izjavivši da mu dosad niko nije izrazio zabrinutost.