Formula 1
0

Hamiltonov otac: Lewis treba novog menadžera

Totalsport
Lewis i Anthony Hamilton (Foto: AFP)
Lewis i Anthony Hamilton (Foto: AFP)
Anthony Hamilton, otac britanskog vozača Formule 1 Lewisa Hamiltona, sugerisao je svom sinu nakon najnovijeg incidenta promjenu menadžmenta.

Naime, vozač McLaren-Mercedesa ove je sezone konstantno glavni protagonist kontroverznih situacija i brojnih sudara na stazi. Niti nedjeljna Velika nagrada Singapura tako nije protekla bez njegovog gafa, pa je izazvao sudar na stazi sa Felipeom Massom zabivši se u stražnji kraj njegovog bolida. Hamilton je utrku na kraju završio na petom mjestu usprkos činjenici da je kažnjen prolaskom kroz boks, a Massa je nakon utrke bijesnio i izjavio je da Britanac vozi kao "da nema uključen mozak".

"Nažalost, problem je bila Lewisova agresivnost. Bila je to pogrešna procjena", komentarisao je Anthony Hamilton, čovjek koji je svjetskog prvaka iz 2008. godine vodio od njegovih početaka u kartingu sve do Formule 1, ali mu je sin početkom godine otkazao saradnju.

"Ako pogledate pit-lane, svaki vozač izuzev Lewisa ima vozačkog menadžera u svom životu, a ne ljude iz kompanije. Ja sam siguran da je njegov menadžment jako dobar, ali vozači Formule 1 trebaju ljude koji su osobno uključeni u njihove živote jer se tu radi o velikom pritisku. Oni moraju biti stalno prisutni", dodao je Hamilton senior.

Hamilton od marta ove godine sarađuje s agencijom Simona Fullera XIX.

Ove sezone upisao je dvije pobjede, a bio je sudionik čitavog niza sudara na stazi i kontroverzi. U ukupnom poretku vozača pet utrka prije kraja sezone zauzima peto mjesto sa 168 bodova, 41 manje od vodećeg Sebastiana Vettela.