Željan novih naslova
0

Hamilton: Ja sam Vettelov najodlučniji protivnik

Totalsport
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Svjetski prvak u Formuli 1 iz 2008. godine Lewis Hamilton izrazio je u razgovoru za nedjeljno izdanje Bilda kako i dalje vjeruje u osvajanje naslova svjetskog prvaka usprkos velikom zaostatku za aktualnim svjetskim prvakom Sebastianom Vettelom.

Naime, osam utrka do kraja sezone Hamilton za Vettelom zaostaje velikih 88 bodova, ali pravo na optimizam daje mu činjenica da njegov McLaren-Mercedes trenutno djeluje na stazi brži od Red Bulla mladog Nijemca.

"Naravno da bi bio san osvojiti naslov. Ali nastojim izbaciti misli o naslovu iz glave. Mislim da tako radi i Sebastian. Sigurno on ne razmišlja u stilu: 'Lako ću obraniti naslov prvaka'. Vjerovatno misli: 'Želim biti najbolji u svakoj utrci'. Kalkulacije su vrlo jednostavne, samo ako ću pobjeđivati, mogu se približiti Sebastianu" – rekao je Hamilton.

Na pitanje kako to da je njegov bolid odjednom brži, odgovorio da su ponekad sitnice te koje donose koju desetinku sekunde.

"Rastem sa svakom utrkom. Moram naučiti pretočiti svoje frustracije u energiju. Bio sam jednom svjetski prvak i gladan sam novih naslova, možda gladniji no ikad. U Formuli 1 Sebastian nema odlučnijeg protivnika od mene", odgovorio je vozač te dodao da mu ne smeta renome "riskantnog vozača".

"To je činjenica. Puno riskiram. Kao dijete na biciklu to sam činio, kasnije u kartingu i sada u Formuli težim ekstremima", zaključuje Hamilton.