Formula 1
0

Hamilton i Button najbrži na treninzima pred trku za Veliku nagradu Turske

FENA
Lewis Hamilton (Foto: AP)
Lewis Hamilton (Foto: AP)
Vozači McLarena Lewis Hamilton i Jenson Button ostvarili su najbolja vremena na prvim treninzima pred sedmu utrku Svjetskog prvenstva Formule 1, za Veliku nagradu Turske. Hamilton je bio najbrži tokom prijepodneva krugom u vremenu od 1:28.653 minuta, dok je Button na drugom treningu ostvario za četiri desetinke brže vrijeme.

Aktuelni prvak je na prvom treningu zauzeo drugo mjesto, dok je njegov timski kolega tokom popodneva imao četvrto vrijeme.

Iza dvojca McLarena na prvom treningu našla su se obojica vozača Mercedesa Michael Schumacher i Nico Rosberg, a popodne je mlađi Nijemac imao šesto vrijeme, dok se sedmostruki svetski šampion našao odmah iza njega.

Veliki jubilej ovog vikenda će proslaviti Ferrari, pošto će italijanska ekipa u Turskoj voziti svoju 800. utrku u Formuli 1, zbog čega je na bolidima Fernanda Alonsa i Felipea Masse u Istanbulu vidljiva nova naljepnica.

U subotu se od 10 sati vozi se treći i ujedno posljednji slobodan trening u Istanbulu, dok su kvalifikacije na programu od 13 sati. Utrka za Veliku nagradu Turske startuje u nedjelju u 14 sati.