Formula 1
1

Hamilton: Bio sam gladan pobjede, išao sam na sve ili ništa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanski pilot Mercedesa Lewis Hamilton ostvario je prvu pobjedu za svoju novu ekipu na 10. utrci sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 - VN Mađarske.

Hamilton je u subotu ostvario najbrže vrijeme kvalifikacija, nakon čega je ostao ugodno iznenađen, a potom je sjajan vikend zaokružio pobjedom, svojom prvom u "dresu" Mercedesa. Britanac nije bio previše optimističan uoči ovog vikenda nakon svih problema s gumama koji su ga pratili na posljednjih nekoliko utrka, no u konačnici se nova Pirellijeva guma pokazala sretnom za Hamiltona.

"Nismo imali priliku testirati nove gume i tapkali smo u mraku. Nismo očekivali najbolju startnu poziciju, a kamoli pobjedu", rekao je Hamilton nakon utrke.

"Ovo je jedna od najvažnijih pobjeda u mojoj karijeri. Privilegija je ostvariti pobjedu za Mercedes Benz. Dečki u boksu su bili sjajni. Radili su cijelu noć na gumama, proučavali ih i na kraju smo pronašli taktiku koja nam je upalila", otkrio je Britanac.

"Vidjelo se po mojoj vožnji da sam bio gladan pobjede. Išao sam na sve ili ništa. Morao sam preticati ljude, a to je nešto što mi dosada u sezoni nije baš polazilo za rukom. Danas sam bio agresivan pri svakoj prilici koju sam dobio", zaključio je Hamilton.