Formula 1
4

Direktor F1 utrka htio prekinuti VN Velike Britanije

Totalsport
Charlie Whiting (Foto: AFP)
Charlie Whiting (Foto: AFP)
Direktor utrka Svjetskog prvenstva Formule 1, Charlie Whiting, otkrio je u razgovoru za AutoSport da je bio vrlo blizu odluke da prekine VN Velike Britanije zbog fijaska s Pirellijevim gumama.

Lewisu Hamiltonu, Felipei Massai, Sergiu Perezu i Jean-Ericu Vargneu u ranoj fazi utrke u Silverstoneu pukle su gum, zbog čega je Whiting razmišljao i o tome da "zamaše" crvenom zastavom, odnosno da prekine utrku.

"Bio sam blize te odluke. Ne mogu govoriti da li bi još jedna ili dvije puknute gume povukle taj okidač u meni, ali imao sam to na pameti", otkrio je direktor utrka F1.

"Ovakva situacija s gumama nikada prije nije viđena. Imali smo drugih razloga zbog kojih su vozači morali prekidati utrke ili ići u boks na popravak kvara. Ali ovo se još nikada u historiji Formule 1 nije dogodilo", veli Whiting, te nastavlja;

"Prerano je za bilo kakve zaključke, ali FIA (Međunarodna automobilistička federacija) mora preispitati Pirellijeve gume koji su pukle, ali i one koje nisu. U svakom slučaju moramo otkriti uzrok zbog čega je ovo ispala haotična utrka", zaključio je Whiting.

Spomenimo i da je u međuvremenu stigla informacija da je predsjednik FIA-e Jean Todt pozvao Pirelli na sastanak u srijedu, na kojem će pokušati pronaći problem koji je uzrokovao puknuće guma.

Vremena je malo, jer je iduća utrka, VN Njemačke, na rasporedu već idućeg vikenda!