Formula 1
0

Button: Vettel može do naslova bez pritiska

Totalsport
Jenson Button (Foto: Sky News)
Jenson Button (Foto: Sky News)
Član McLarena, Britanac Jenson Button, smatra kako branitelj naslova svjetskog prvaka u Formuli 1 Nijemac Sebastian Vettel ima sve potrebno za odbranu naslova.

Uoči posljednjih osam utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 bivši svjetski prvak osvrnuo se na trenutno vodećeg i branitelja naslova.

"Osim što ima veliku prednost od 85 bodova ispred timskoh kolege Webbera, te još tri ispred Hamiltona, ono što je u ovakvim situacijama možda i najvažnije, Vettel ne osjeća preveliki pritisak jer je već postao svjetski prvak. Iz iskustva znam da kada jednom osvojite naslov, pritisak popusti i u narednim sezonama vam bude dosta lakše", izjavio je Button i dodao:

"Uz sve to, Vettel ima i još uvijek izvrstan bolid tako da će biti izuzetno teško skinuti ga s trona jer je u stvarno odličnoj situaciji do kraja prvenstva", zaključio je britanski pilot.

Button je potom usporedio svoje osvajanje naslova za Brawn, te Vettelov trijumf za ekipu Red Bulla.

"Red Bull ima vrlo velike resurse, to je moćna ekipa za razliku od Brawna koji nije bio takav. Da sam na mjestu Sebastiana Vettela, u ovom trenutku ne bih osjećao nikakav pritisak. S druge strane, ja sam sebi nametnuo cilj osvajanja još jednog naslova i to je nešto što od mene ne traže drugi nego je to isključivo moj cilj do kraja karijere", zaključio je Button.