Velika nagrada Monaka
0

VIDEO / Alonso na trećem treningu završio na ogradi

Totalsport
Vlastitom greškom Ferrarijev španski pilot Fernando Alonso izgubio je kontrolu nad bolidom zabivši se desnom stranom u zaštitnu ogradu i evidentno oštetivši automobil prije službenog treninga u Monaku.

Nezgoda se Špancu dogodila nakon 20 odrađenih od 60 predviđenih minuta za posljednji slobodni trening, vožen u idealnim, suhim uslovima. Odvozio je samo šest punih krugova prije nego što je izletio iz putanje na zavoju Massenet.

U tom je trenutku dominirao. Imao je najbrže vrijeme nakon prvih šest krugova, kao što ga je imao i u četvrtak tokom dva prva slobodna treninga.

Njemu se nije dogodilo ništa, ali šteta na automobilu je značajna i mehaničari u Ferrarijevom boksu imat će poprilično posla da bi njegov bolid osposobili za početak kvalifikacijskog treninga u 14 sati, s obzirom na činjenicu da vozači ne smiju više koristiti zamjenski bolid uoči službenog treninga.

"Greška je isključivo moja. Ne radi se ni o kakvom mehaničkom kvaru. Blokirao sam prve točkove i završio na ogradi", rekao je Alonso za Marcu nakon izlijetanja.

Velika nagrada Monaka, tradicionalno vožena ulicama Monte Carla,  šesta je utrka sezone Svjetskog prvenstva u Formuli 1.