Reakcija s Koševa
398

FK Sarajevo: Oštećeni smo sudijskim odlukama, pozivamo premijerligaše na sastanak

N. K.
Sudija Jelić s pomoćnicima (Foto: G. Š./Klix.ba)
Sudija Jelić s pomoćnicima (Foto: G. Š./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo izrazio je nezadovoljstvo suđenjem i ponašanjem službenih lica na sinoćnjoj utakmici 27. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Zrinjskog u Mostaru.
"Odluke glavnog arbitra Frane Jelića i pomoćnika Senada Ibrišimbegovića, Amela Novalića i Elvisa Mujića direktno su uticale na konačni ishod susreta. Na utakmici je podijeljeno ukupno devet kartona, od kojih sedam za Bordo tim koji gradski derbi dočekuje desetkovan bez dva prvotimaca", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Iz kluba s Koševa su potom istakli ključne detalje utakmice i greške sudija.

"U 28. minuti susreta nakon prekršaja nad Mirkom Oremušem u kaznenom prostoru, arbitar Jelić nije svirao penal, da bi svega sedam minuta kasnije na drugoj strani dosudio najstrožiju kaznu. Nakon duela Đokanovića i Juranovića, glavni sudija je prvo svirao slobodan udarac, da bi nakon negodovanja domaćih igrača promijenio odluku te je dosuđen penal. Tokom susreta svjedočili smo nizu nelogičnih situacija poput pogrešno dosuđenih auta te tendencioznih prekida igre u cilju zaustavljanja kontranapada", poručili su.

Aktuelni prvak BiH i lider na tabeli Premijer lige BiH poziva na sastanak sve premijerligaše.

"Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze s klubovima koji se takmiče u 'elitnom' rangu takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije. FK Sarajevo će početkom naredne sedmice uputiti zvanični poziv za sastanak predstavnicima svih premijerligaša u cilju pronalaska rješenja neregularnosti s kojima se susrećemo u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet takmičenja", poručili su.