Cliff diving
24

Finale Red Bull spektakla u Mostaru: Meksikanci brane prednost na najljepšoj svjetskoj skakaonici

Piše: R. D.
Subota je dan odluke na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Mostaru. Nakon prvog dana i dvije serije skokova s prekrasnog mostarskog mosta u obje konkurencije vode Meksikanci.

Nakon održane tri serije skokova u današnjem finalu kod muškaraca vodi Michal Navratil, a kod žena Adriana Jimenez.

Kolone Mostaraca, ali i gostiju iz svih krajeva naše zemlje i mnogih zemalja svijeta ispunile su prostor ispod najljepše skakaonice u kalendaru Red Bull skokova.

Novi miljenik mostarske publike je Steven LoBue, vodeći u generalnim poretku, koji nosi dres mostarskog Veleža.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Jučer je najbolji bio miljenik publike Jonathan Paredes. Paredes je sakupio ukupno 176,40 poena i drugoplasiranom Navratilu bježi 3,60.

"Veoma sam sretan zbog današnje pobjede, posebno jer se skakalo pod velikim pritiskom. Steven LoBue je sjajan (vodeći u ukupnom poretku, o.n.), nadam se da će sve odlično biti i sutra. Ja stvarno želim pobijediti u Mostaru, bit ću stvarno sretan ako to ostvarim. Još uvijek se borim za titulu i pobjeda je onda posebno važna", kazao je poslije druge serije Paredes.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Adriana Jimenez iz Meksika, treću godinu skače sa Starog mosta, a došla je u Mostar kao drugoplasirana u ukupnom poretku. Nakon jučerašnjeg odmjeravanja snaga vodi ispred Australke Iffland. Prednost u ukupnom poretku samo je dvadeset poena i naslov prvaka nije daleko.

"Zadovoljna sam, posebno jer je ovo posebno mjesto i stvarno uživam svaki put. Sutra očekuje dva sigurna skoka, želim uživati u njima, ne razmišljam mnogo o rezultatu", kazala je najavljujući pohod po pobjedu Jimenez.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Mnogi su u Mostar jutros došli i posebno organiziranim talgo vozom.