{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Felix: Nekada moraš otići visoko da shvatiš koliko si mali

14.10.2012. u 23:06
817
79
Felix: Nekada moraš otići visoko da shvatiš koliko si mali
817
Felix: Nekada moraš otići visoko da shvatiš koliko si mali
Nakon što se pojavio na konferenciji za medije Felix Baumgartner zatražio je čašu vode nakon čega je uslijedio dugi aplauz novinara i članova tima koji je učestvovao u obaranju tri rekorda.
Na konferenciji za medije povrđena su tri rekorda. Felix je skočio s najviše tačke, izveo je najduži skok bez padobrana i padao je brzinom od 1342,8 km/h.

Uz osmijeh na licu Felix je rekao da nije mogao ništa uraditi bez tima te da nije razmišljao o rekordima dok je stajao na rubu svemira.

"Kad stojite na vrhu svijeta mislite i želite samo da se vratite i da ne poginete dok vas gledaju roditelji i djevojka. Znam da su svi gledali ono što i ja i nekada morate otići visoko da shvatite koliko ste mali", rekao je Felix.

Na pitanje novinara kako se osjećao dok je probijao zvučni zid, rekao je da nije osjetio ništa i da mu je to teško opisati.

Tokom pada je pokušao razgovarati sa članovima tima koji su bili na tlu. Kazao je da je to bio dio protokola i da je pokušao reći nekoliko rečenica.

Za kraj je rekao da za 40 godina želi sjediti pored nekog mladića koji će ga pitati za savjet, jer želi oboriti njegov rekord.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: